Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Køkkenhaven At bælge ærter
At bælge ærter PDF Udskriv Email
Lørdag, 28. Juli 2012 21:55

ÆrterDet med at bælge ærter er der ikke mange der bruger tid på mere, og et eller andet sted kan jeg godt forstå det, hvis man tænker på hvor meget tid man bruger på det i forhold til hvad det koster at købe en pose frosne ærter fra supermarkedet.

Men hvis man kigger anderledes på det, kan det være rigtigt hyggeligt at sidde med familien og bælge ærter, og så kan man jo sige at så går tiden ikke bare med ærterne, men med familien. Dermed kan man få lidt mad i fryseren samtidig med at man hygger sig med familien.

Og på sådan en regnvejrsdag som vi har haft i dag, har der været dømt indehygge, og noget af dagen er gået med at bælge ærter. En 20 liters spand blev næsten fyldt med ærter fra haven mellem to regnbyger, og så gik arbejdet med at bælge ærter i gang. Det tog ca. 1 time, og gav to fryseposer fulde af dejlige ærter fra haven.

Efter at vi var færdige med at bælge ærter, blev der hentet en stor skål persille ind, hvor stilkene blev pillet af, så vi også kunne få noget af vores persille i fryseren. Dermed er der blevet fyldt lidt grønt i fryseren, som vi alligevel ikke kan nå at bruge nu, og som vi så kan gøre brug af i løbet af vinteren.

Til aften blev der lavet squashfrikadeller og ovnbagte kartofler. Begge dele fra haven, og det smagte helt fantastisk. Squashfrikadeller er en rigtig god måde at bruge squashen på i madlavningen.

Senest opdateret: Lørdag, 28. Juli 2012 21:56