Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Køkkenhaven Økologisk sprøjtemiddel mod skadedyr
Økologisk sprøjtemiddel mod skadedyr PDF Udskriv Email
Mandag, 25. juni 2012 22:39

Brændenældegødning som økologisk sprøjtemiddel mod skadedyrFor at undgå at der kommer skadedyr i køkkenhaven, kan man gøre en masse forskellige ting. En af tingene er at sprøjte grønsagerne med noget som skadedyrene ikke kan lide. Her taler jeg ikke om det gift som man kan købe i butikkerne, eller det som bliver sprøjtet over meget af det frugt og grønt der findes i supermarkederne, men i stedet for hjemmelavet økologisk sprøjtemiddel.

Det er ret simpelt at lave noget økologisk sprøjtemiddel som hjælper kålen og andre af køkkenhavens planter mod skadedyr, da det kun kræver hvidløg og vand.

Pil skrælden af 2 fed hvidløg, og blend dem godt fyld lidt vand i og blend videre. Bliv ved med at hælde lidt vand i og blend indtil der er kommet 2 liter vand i. Nu skal det økologiske sprøjtemiddel bare fyldes i en sprøjte og så er det klar til at sprøjte ud over kålen.

Udover det økologiske sprøjtemiddel med hvidløg, kan man også hjælpe kålen ved at vande dem med en blanding af vand og brændenældegødning. Der skal ca. 1 del brændenældegødning til 20 dele vand, for at vande mod skadedyr.

Husk at salat ikke tåler brændenældegødningen og derfor kan man ikke bruge denne blanding til at undgå skadedyr i salaten. Prøv i stedet hvidløgsvandet, da eks. Dræbersnegle heller ikke skulle være så vild med hvidløgslugten.

Senest opdateret: Mandag, 25. juni 2012 22:58