Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Køkkenhaven Travlt i køkkenhaven
Travlt i køkkenhaven PDF Udskriv Email
Mandag, 7. november 2011 09:45

Der har været travlt i køkkenhaven, og det er desværre ikke blevet til så meget skriveri på begynderhaven.dk. De manglende skriverier, betyder dog ikke at der ikke har været positive ting at skrive om, for vi har fået et utroligt udbytte af vores køkkenhave i år.

 

Kartoflerne er blevet høstet, og gemt væk i opbevaringskasser i skuret. Jeg forventer at vi har kartofler nok til at klare os resten af året, men fra omkring januar måned bliver vi nok nødt til at købe kartofler igen. Det er et overvældende udbytte vi har fået af kartoflerne, og vi er meget tilfredse med kvaliteten.

Ved siden af kartoflerne har vi haft opbevaret ca. 150 gulerødder, men de er desværre sluppet op på nuværende tidspunkt. Vores knoldselleri har også haft plads i skuret, men de blev desværre ikke så store. Jeg tror at vi fik gødet for lidt, så det må vi prøve at gøre bedre næste år. Det lille udbytte har også betydet at de sidste knoldselleri blev spist i weekenden.

Pastinakkerne har ligesom kartoflerne også givet utroligt godt, og vi har pastinakker nok til at vi kan spise af dem frem til omkring foråret. Vi har også fået dejligt mange rødbeder, og de fleste af dem er blevet syltet på nuværende tidspunkt, mens vi stadig har en lille rest til opbevaring i skuret.

Porerne har ikke givet så godt et produkt i år, men jeg har hørt at jeg ikke er den eneste der har oplevet dette, og at det nok skyldes den meget våde sommer vi har haft.

Udover den gode høst af grønsager, har vi også fået høstet en del frø til næste år, men desværre langt fra alle de frø vi skal bruge. Vi bliver dog bedre og bedre til at få taget frø fra, så vi også kan blive mere og mere selvforsynende på denne front.

 

Senest opdateret: Onsdag, 20. februar 2013 19:16
 
Relaterede artikler