Hjemmelavede gardiner til drivhuset

Jeg har kigget lidt på forskellige løsninger til gardiner til drivhuset, men jeg syntes at prisen virker helt vild, og så er jeg ikke så pjattet med de hvide gardiner.

Hvide gardiner i drivhuset er alt for synlige, og så er jeg ret sikker på at hvide gardiner meget hurtigt vil komme til at se beskidte ud.

I stedet for hvide gardiner er jeg noget mere til sort, da den sorte farve forsvinder i haven, i modsætning til den hvide farve.

Et tykt sort gardin vil dog lukke alt for meget lys ude, og derfor er valget faldet på sort tyl.

Jeg er ikke selv skarp til at bruge symaskinen – det er i hvert fald over 20 år siden jeg sidst har forsøgt, så jeg forventer ikke at kunne lave et tilfredsstillende resultat hvis jeg selv kaster mig ud i at sy. Derfor lokkede jeg fruen til at hjælpe, og hun lavede en kanal i den ene ende af stykket, så der kunne trækkes en wire igennem.

Kigger man på en wire til ophæng af gardiner i drivhuset, kan man få lov til at betale omkring 400 kr for 2x6 meter, mens man kan købe helt almindelig wire som er plastbetrukket for under 50 kr.

Jeg sætter wiren fast i planteøjer for hver anden fag i drivhusets tag på den sydvendte side. Wiren spænder over ca 140 cm og det tyl jeg har købt er 130 cm bred, så det passer godt sammen. Denne wire skal også igennem den kanal som er blevet syet i gardinet.

Der hvor drivhusets væg og tag mødes, spænder jeg ligeledes en wire ud, og her skal gardinet blot føres hen over.

Nu sidder gardinet som det skal, og det er nemt at skubbe det til side, hvis man vil have mere lys ind.