Da der kom en stor regnbyge søgte jeg læ i drivhuset, hvor jeg kunne stå i tørvejr, men der var meget larm fra alt regnen der ramte drivhuset. Mens jeg stod og nød at haven fik noget vand kunne jeg også stå og studere planterne lidt nærmere. Da jeg begyndte at kigge på de jordbærplanter som hænger i potter, kunne jeg desværre se at de var fyldte med bladlus.

Jeg har holdt meget øje med bladlus på mine chili og peberplanter efter de blev plantet ud i kapilærkasser i drivhuset, men på disse planter har der ikke været nogen spor af bladlus, og da jeg har hørt at det er disse planter der skulle døje mest med bladlus, havde jeg ikke forventet at finde bladlusene på andre planter når der ikke var nogen på hverken chili eller peber.

Jeg tog straks potterne med jordbærplanterne ned, og fik dem med ud i regnen hvor de udover vandet fra oven, også blev skyllet godt med vand fra haveslangen. Nu får jordbærplanterne så lov til at stå ude, hvor jeg vil skylle dem et par gange dagligt indtil der ikke er flere bladlus, og herefter kan de få lov til at flytte ind i drivhuset igen.

Resten af planterne i drivhuset blev efterset grundigt for bladlus, men jeg fandt ikke flere bladlus i drivhuset, end dem der var på jordbærplanterne.