Jeg har været i gang med at fælde en masse træer og det har været ganske hårdt arbejde. Vi har fordelt arbejdet over ca. 1 dag om ugen i 5-6 uger, hvor der er knoklet med træfældning efterfulgt af at fjerne grenene fra stammerne, skære stammerne op og løfte ris og træ til forskellige bunker.

Selve arbejdet med at fælde træerne var ikke hårdt, men når det kom til at bære grene og brænde væk blev det meget hårdt, og derfor fordelte vi også arbejdet over flere dage.

I dag var vi ude for at rydde det sidst op og vi havde fået en flismaskine med fra Jysk Skov & Natur som skulle bruges til at flise alt det ris som vi har savet af de fældede træer. Flismaskinen kunne tage grene/træstammer på op til 28 cm i diameter så det var noget af en maskine vi havde fået fingrene i.

Heldigvis var jeg allieret med en kammerat som af og til hjælper Jysk Skov & Natur og som derfor kendte til den store flismaskine.

Udover at vi har haft fat i alle grenene efter at de blev savet af stammen, skulle vi så have fat i dem igen i dag.

Der blev fyldt en trailer med flis og resten af flisen blev smidt i bunker så det er nemt at hente senere. Det flis som ikke er hentet om 14 dage bliver fordelt over jorden hvor det kan få lov til at formulde.

Det er rigtigt skønt at vide at arbejdet med træfældningen nu er overstået og at der er ryddet godt op efter arbejdet.

Til middag kom fruen forbi med stor madpakke til os alle så der kunne blive tanket energi på kroppen til det fortsatte arbejde med træet.

Se mere om Fiskars Xtract Beskærersav.