Havefliser er fliser støbt i beton som måler alt fra 15x15 cm og opefter. Traditionelt set har havefliser været produceret i kvadrater samt i rektangler hvor siden har dobbelt bredde af bredden, eksempelvis 30x30 cm og 30x15 cm havefliser.

De to nævnte eksempler på havefliser tilhører det som kaldes for modul 30 havefliser. Udover de to størrelser, indgår havefliserne på 30x60 cm og 60x60 cm også i modul 30.

Ligeledes findes der modul 40 havefliser og modul 50 havefliser.

Tykkelsen af havefliser varierer fra 5 til 10 cm, hvor de 5-6 cm tykke havefliser ofte er rigeligt stærke til anlæg af terrasser og lignende belægning, anbefales 7-8 cm havefliser til brug i indkørslen.

Hvis havefliserne bliver meget store, som eksempelvis bordurfliser og soldaterfliser kræver det store areal at flisernes tykkelse også forøges og derfor ses disse fliser kun i 10 cm tykkelse.

Køb havefliser

Hvis du ønsker at købe havefliser, behøver ud ikke besøge et byggemarked og risikere at køre hjem med en for tungt lastet trailer. Det er nemlig blevet rigtigt nemt at bestille havefliserne online. En af de førende inden for salg af havefliser online er FC Beton, som sælger fliser i mange forskellige størrelser.

Se udvalget af havefliser hos FC Beton her.

Havefliserne kan købes i grå og sort/koksgrå.

Vedligeholdelse

Efter du har lagt havefliserne er der lidt forskelligt vedligeholdelse. Noget af det mest effektive er at feje fliserne en gang om ugen. Det vil stresse ukrudt som ellers vil spire i fugerne og det vil slide mos og alger af havefliserne inden det bliver synligt. Husk at feje med fugesand en gang årligt så flisefugerne fyldes op.

Det er tidskrævende at feje haveflisearealet ugentligt, og de fleste familier har ikke så meget tid til vedligeholdelse. Derfor er der flere der vælger at få imprægneret deres havefliser / belægningssten, så alger og mos ikke kan få fat i betonoverfladen