Krydderurter af Anemette OlesenAnemette Olesen har lavet gode beskrivelser af mange krydderurter, og bogen er krydret med flotte inspirerende billeder.

Udover beskrivelserne af krydderurterne er der også små beskrivelser af hvordan en krydderurtehave kan anlægges, hvordan man formerer, høster og opbevarer krydderurter.

Krydderurter er en fornuftig bog i bogreolen til opslag når man skal vide lidt ekstra om nogle krydderurter.

På bagsiden af Krydderurter står der:

Krydderurter

– i haven, på altanen og i vindueskarmen.

Krydderurter er nemme at dyrke, og man behøver ikke engang en have for at dyrke dem. De trives lige så godt i krukker og potter på en terrasse, altan eller i vindueskarmen. De beriger hverdagen med deres himmelske dufte og farver og gør maden til en større oplevelse. De kan drikkes som te, der både kan berolige og kvikke op. Og kommes i kolde drikke som et særligt pift. Deres blomster kan pynte på desserter og i salater. Her får man en hel verden af anvendelsesmuligheder foræret.

I den omfattende bog giver forfatteren gode råd om, hvordan man anlægger et krydderurtebed eller dyrker i krukker og potter. Hun gennemgår 107 krydderurter med billeder, baggrundshistorie, pasning, formering, arter og sorter og anvendelse. Det drejer sig om både de gode, gamle kendinge, men også mange nye krydderurter, Østens urter, klosterhavens urter og de vilde planter, som man kan finde i naturen eller dyrke selv.

Her er indblik i lægeplanternes historie og tips om, hvordan man opbevarer sine krydderurter til vinterbrug, hvordan man kan lave blandinger til brug i gryderetter, på grillen og i desserter, og hvilke krydderurter der harmonerer sammen.

Om forfatteren:

Anemette Olesen har skrevet flere bøger om krydderurter, grøntsager og lægeplanter. Hun har desuden anlagt flere krydderurtehaver og historiske haver rundt om i Danmark. Hun er også en flittig foredragsholder om disse og beslægtede emner som bier, snapseurter m.m.

ISBN13: 9788756793537
Forfatter: Anemette Olesen
Sprog: Dansk
Indbinding: Indbunden
Sider: 188
Forlag: POLITIKEN
Udgivet: 2010

Køb bogen Krydderurter på adlibris.com