Grøngødning - GrøntgødningDa der nu er ved at være gravet mange kartofler op fra køkkenhaven, ville jeg forsøge mig med grøngødning i køkkenhaven. Jeg bruger grøntgødning for at tilføre jorden gødning, mindske udvaskning forbedre jordstrukturen samt hæmme væksten af ukrudt. Ofte har grøngødningsplanter en kort udviklingstid, og har et stort rodnet som er med til at løsne jorden. Der er også nogle af planterne som vil kunne fange kvælstof fra luften, og give det videre til jorden. Udover at være godt for jorden, er grøntgødning også godt for dyrelivet i haven, da de er med til at tiltrække bier, sommerfugle og andre insekter.

Jorden var rimelig løs efter opgravning af kartofler, hvilket betød at jeg ikke behøvede løsne jorden. Er jorden fast, vil det være en god idé at løsne jorden inden såning af grøngødning. Jeg startede med at rive jorden, så den blev lidt mere plan, og løs i overfladen. Efterfølgende dryssede jeg en blanding af blodkløver, boghvede, havre, honningurt, solsikke og fodervikke. Med riven sørgede jeg for at frøene var dækket af jord, så de er klar til at spire. Nu skal grøngødningen have lov til at vokse indtil jeg næste forår skal i gang med at forberede køkkenhaven til endnu en sæson.