Kartoffelhøsten har givet rådne kartoflerI forsøget på at blive selvforsynende med grønsager, blev der i år satset meget på kartofler i køkkenhaven, og det har også givet en stor høst, som ville kunne holde os forsynet med kartofler til langt ind i næste år, men desværre har vi ikke været helt så heldige/dygtige som vi havde håbet.

Da jeg i weekenden gik ud i skuret og åbnede for min vinteropbevaringskasse, for at hente kartofler ind til aftensmaden, kunne jeg se at der var begyndt at komme svampelignende vækst på de øverste kartofler, og da jeg fik taget de øverste væk, kunne jeg se at der var begyndt at være råd i kartoflerne længere nede.

Jeg syntes ellers at kartoflerne var helt tørre da jeg puttede dem i kasserne, og at jeg ellers har gjort som jeg gjorde sidste år, hvor alt gik godt. De eneste forskelle jeg kan komme på, er at der er flere kartofler i opbevaringskasserne, og at nogle af kartoflerne ikke så helt så pæne ud da vi gravede dem op, som dem fra sidste år.

Det er måske pga. at kartoflerne har været angrebet nede i jorden, for det var kun i de 2 kasser med de ”grimme” kartofler at der var gået noget galt. De kartofler som var flotte, fejler ikke noget, og derfor har vi stadig en del kartofler som nok skal holde os forsynet med kartofler i lang tid, hvis de ellers holder sig gode.