Frøhøst - Årets frø er gemt i kaffefiltreI takt med at blomster og grønsager bliver mere brune i farverne, bliver det tid til at høste frø til næste år. Indtil videre er der blevet høstet ærter, blodkløver, dild, kornblomst, kørvel og mange andre frø, som skal være med til at gøre haven rigtig dejlig igen næste sæson. Alle de høstede frø er gemt væk i kaffefiltre, som er gode til at opbevare frø i.

I et mindre forsøg på at blive selvforsynende indenfor nogle områder, er høst af frø en vigtig del, da der kan være en stor udgift forbundet med indkøb af frø til køkkenhaven, blomsterkrukkerne og resten af haven. Så den høst af frø der har været indtil nu, er en vigtig del af haven næste år.

Det bliver også snart tid til at høste bønner, squash, spinat, tomat til næste sæson. Vi har også været så heldige at en gulerod og en pastinak er gået i stok, og har sat blomst, så der er mulighed for at vi også kan høste frø til næste års gulerødder og pastinakker.

Hvis pladsen i haven tillod det, ville jeg anrette et par bede til at dyrke grønsager med henblik på høst af frø, da en del grønsager normalt først sætter blomst i anden vækstsæson. Jeg kan desværre ikke finde pladsen i haven til dette, men det ville kunne sikre os frø fra gulerod, pastinak, persillerod, knoldselleri og meget andet.