CitrontræJeg har længe ønsket mig et citrontræ, men har ikke selv gjort noget ved det, og derfor har citrontræet længe fået lov at stå på min ønskeseddel. I går var jeg så heldig at få et citrontræ i gave af min datter, og dermed blev jeg endnu en plante rigere.

Vi bruger ikke mange citroner herhjemme, men alligevel er det en af de ting som jeg ikke kan lide at jeg skal bruge penge på i supermarkedet, så jeg er meget glad for at jeg nu har fået et citrontræ, som kan forsyne os med citroner.

Jeg havde egentligt regnet med at det skulle stå inde i stuen, men efter at jeg har fået citrontræet, har jeg været i gang med at læse om pasning og pleje, og har fundet ud af at det ikke er godt for citrontræet at stå inde i sommerperioden. Derfor skal jeg have fundet en plads ude, hvor der er sol og læ.

Citrontræet skal være i en potte eller krukke, så det let kan flyttes ind til september/oktober, hvor det danske vejr bliver for koldt. Citrontræet skal overvintre inde i skuret hvor der i store dele af vinterperioden er lige omkring 5 grader, hvilket skulle være den optimale temperatur for citrontræer.

Citrontræet vil kan ikke lide kalk, hvilket betyder at man ikke bør vande det med postevand. Det bliver også lettere at vande træet med regnvand når det står ude, og til vinter, bliver det nok nødvendigt at hente lidt vand fra regnvandstønden ind i skuret, så vi har adgang til kalkfrit vand hele vinteren.