RodfrugterrDer er for alvor ved at være belønning for arbejdet i foråret med at klargøre og tilså køkkenhaven. De mange timer med at lave nye bede, køre kompost og hestemøg på bedene var hårde, og alle de timer der blev brugt på at forspire i skuret, og vande de små nye spirer, er ikke til at holde styr på, men nu hvor hele køkkenhaven er ved at give udbytte, og grønsagerne vælter frem i køkkenhaven, kan man kun tænke tilbage på at det var det hele værd.

Gulerødderne er store og flotte, og smager helt fantastisk når man lige trækker dem op. Kaninerne er også vild med at vi er begyndt at spise gulerødderne, for de får toppene, og det går hurtigt med at spise de gulerodstoppe der bliver kastet ind til kaninerne i kaninburet.

Rødbederne er store og flotte, og i år har vi både de almindelige røde rødbeder, som vi også har haft de sidste år, men udover de røde, har vi også bolsjestribede rødbeder og gule rødbeder. De skulle eftersigende være gode rå i salatskålen, men de passer ikke rigtigt ind i vores smag, så vi skal prøve at finde en anden anvendelsesmulighed for disse rødbeder. Men selvom smagen ikke er optimal, er de nu flotte ude i køkkenhaven.

Squashen vokser rigtigt godt, og er begyndt at give nogle fornuftige squash, som både nydes rå og tilberedte. Squashfrikadeller er helt bestemt en anbefaling værd. Selvom jeg godt kan lide at der kommer kød på bordet til aftensmaden, er squashfrikadeller et fornuftigt alternativ.

Kartoflerne er meget store og velsmagende. Det ser ud til at det virkeligt har givet et godt udbytte at køre masser af hestemøg i kartoffelbedene, for vi har aldrig haft så store kartofler før. Det er dejligt at kunne grave de friske kartofler op, og når vi når lidt længere hen på sæsonen og der skal til at graves kartofler op til vinteropbevaring, er jeg sikker på at vi får en kæmpe høst.

Grønkålen vokser godt, og giver fine blade til salatskålen, sammen med salatbladene og spinatbladene. Tomaterne i drivhuset er ikke helt klar endnu, men vi har fået den første røde tomat derfra. Det bliver dejligt når vi kan supplere salaten med friske tomater.

Ærterne har givet rigtigt godt, og vi kunne slet ikke følge med i at spise alle de ærter som kom, så i går gik vi i gang med at bælge ærter. Det gav et fornuftigt udbytte, og vi kan stadig hente friske ærter ude i køkkenhaven.

Majsplanterne vokser godt, og det ser fornuftigt ud i forhold til at give lidt majs i løbet af sensommeren, ligesom rosenkålen vokser godt og nok skal give os nogle fine kål. Der er enkelte af kålplanterne som er blevet angrebet af kålorm, men det er slet ikke på samme måde som sidste år, så det ser ud til at mit økologiske sprøjtemiddel virker ok.