KøkkenhavenEndeligt kom sommervarmen, og med den noget mindre chance for nattefrost. Derfor er de fleste grønsager nu plantet og sået ud i køkkenhaven. Køkkenhaven består af 5 bede. I bed 1 & 5 er kartoflerne, i bed 2 er der grønkål, spidskål, rosenkål, ærter, buskbønne og klatrebønne, bed 3 består af squash, græskar, rødbede og majs. Jeg mangler stadig lidt majsplanter, men ellers er dette bed også helt færdigt. I bed 4 er der gulerødder, pastinak, persillerod, porrer, knoldselleri og blegselleri.

I bed 2 og 4 er der under planterne sået rødkløver, som hjælper til med at lukke af for ukrudt, og som optager kvælstof fra luften og gemmer i rødderne. Når kløveren næste år bliver hakket ned for at gøre plads til de nye grønsager, frigives kvælstoffet fra rødderne.

Desværre var jeg lidt for hurtig til at tage plasten af de tidligste kartofler, så de fik noget frost, og ser ikke for kønne ud. Nogen af dem skal nok klare sig, men jeg er lidt bange for at de mest medtagede kartoffelplanter går helt til. Heldigvis har vi rigtigt mange kartofler i år, så hvis der skulle gå nogle planter til gør det ikke så meget.

Når de sidste majs er spiret, skal de plantes ud i køkkenhaven, og så er der ikke så meget arbejde tilbage i køkkenhaven i år udover at passe og høste.

Derfor er det nu også ved at være tid til at gå i gang med at finde på årets nye haveprojekter, som langsomt kan begynde at tage form henover sommeren.