KartoflerNu er de sidste læggekartofler blevet sat i jorden. Størstedelen af dem er hoppet over på den anden side af hækken, hvor jeg har fået lov til at låne et stykke jord af naboen, men der kom også en del i jorden i vores egen have.

Da jeg løftede plasten som er over de tidligste kartofler kunne jeg se at der var kommet store flotte kartoffelplanter op af jorden, så nu er det ved at være lidt farligt at have dem dækket med plast. Der er meget fugtigt under plasten, og jeg ønsker ikke at fremprovokere skimmel, men omvendt er jeg også lidt nervøs for at der kan komme nattefrost. Får vi meget sol og varme, vil solen kunne svide kartoffelplanterne, så der er nok ikke andet for end at snart fjerne plasten og holde godt øje med vejrudsigterne.

Nu har vi over 20 kg. læggekartofler i jorden, som jeg forventer vil kunne holde os selvforsynende hele året. Det bliver meget spændende at se om det lykkes at få kartofler nok som kan holde sig så lang tid, så vi ikke mere behøver købe kartofler i butikkerne.