KartoflerI dag kom jeg i gang med det praktiske i forsøget med at dyrke ekstra tidlige kartofler. Den del af haven hvor kartoflerne skal være er bed 1 i sædskiftet, og dette bed var ikke eksisterende da solen stod op. Så første del af projektet har bestået af at grave græstørv op.

Bedet er blevet markeret med stålhegnspæle, og rundt om pælene, trak jeg en snor, for at markere hvor der skulle graves. Græstørvene blev stukket ud med spaden, og smidt på trillebøren for at blive kørt væk fra bedet.

Da jeg var nået halvvejs gennem bedet, ville jeg ikke grave mere græs af, da resten ikke behøver at blive kørt væk, men kan ”genbruges” nederst i bedet. Jeg begyndte at grave jord af, hvor græstørvene havde været, men jeg nåede ikke mere end 30 cm ned før jeg ramte grus og større sten.

Dermed kan forsøget nok ikke komme til at blive helt som jeg gerne ville, da jeg ikke vil bruge så mange kræfter som det kræver at grave gruset af.

I stedet må jeg tænke forsøget lidt igennem igen, men det bliver nok noget lignende, men med mindre møg end planlagt. Med det 30 cm. dybe hul, kan jeg fylde det op med møg, smide 5 cm. jord, 10 cm møg igen, og så til sidst 5 cm. kompostjord. Dermed bliver der taget et lag møg og jord af i forhold til første plan, og dermed vil der ikke være den samme komposteringvarme. Jeg er dog overbevist om at det nok skal producere varme nok til at give tidligere kartofler.

Om det bliver sådan, er jeg ikke helt sikker på endnu, men jeg skal snart have det hele gennemtænkt og færdigplanlagt, så kartoflerne kan komme i jorden. Kartoflerne er allerede indkøbt, og ligger til forspiring, så de er klar til at komme i jorden når bedet er færdigt.