Knoldselleri spirer efter 6 dageFor 6 dage siden lagde jeg små knoldsellerifrø i de hjemmelavede potter, så de kunne forspire inde i stuen inden de skal plantes ud. Knoldselleri har brug for at forspire inden de plantes ud i køkkenhaven, da de kræver en længere vækstperiode herhjemme end vi kan tilbyde dem udendørs.

De små knoldsellerifrø er nu blevet til små knoldsellerispirer. Selvom den litteratur som jeg har læst siger at der går omkring 14 dage, er det lykkedes at spire knoldselleri på 6 dage i begynderhaven.

De små knoldsellerispirer får lov til at blive under den klare plasticpose lidt tid endnu, da det er med til at sikre at de små spirer ikke udtørrer. Plastikposen som holder på fugten kan også være med til at fremavle svamp, så man skal også passe på ikke at beholde posen for længe.

Om ca. 3½ måned skal knoldsellerien plantes ud i køkkenhaven, hvor den i år skal blive større end sidste års resultat. Men med lidt tidligere start, og lidt ekstra gødning i køkkenhaven, skal nok vise sig at være givet godt ud.