Knoldselleri forspirer i vindueskarmenSå blev det endeligt tiden hvor årets første grøntsager skulle sås, og det blev knoldselleriene, som blev sået inde i vindueskarmen.

Jeg havde ikke noget så og priklejord, og kunne ikke finde noget da jeg var ude for at handle, så tog en pose pottemuld med ind i stedet. Mulden skulle have lov til at akklimatisere lidt, så jordtemperaturen ikke var omkring frysepunktet, men tættere på stuetemperatur.

Sidste år lavede jeg en bredsåning af knoldselleriene, og det kunne jeg også sagtens have valgt at gøre i år, men jeg havde lyst til at afprøve mine nye hjemmelavede så-potter. Jeg tog en aluminiumbakke og satte 16 så-potter i. Fyldte så-potterne med jord, og trykkede jorden forsigtigt, så der blev en plan jordoverflade i så-potterne. I hver så-potte lagde jeg forsigtigt 2-3 knoldsellerifrø, og trykkede dem efterfølgende let mod jorden. Frøene skal ikke dækkes med jord, da de kræver lys for at spire.

Pottemulden som jeg brugte i så-potterne var godt fugtig så det var ikke nødvendigt at tilføre ret meget vand. Jeg fyldte dog lidt vand i bunden af aluformen, og til sidst trak jeg en gennemsigtig plasticpose over, så fugten holdes i jorden. Aluformen placeres i en nordvendt vindueskarm, så der er masser af lys til knoldsellerifrøene, men uden at de får direkte sollys.

Pladsmæssigt er det ikke det smarteste at så knoldselleriene i så-potterne, da de 16 potter fylder lige så meget som 2-300 planter kunne have fyldt ved bredsåning, men når de hjemmelavede så-potter nu stod lige ved siden af, skulle de jo afprøves. Hvis det hele kommer til at fylde for meget, fik jeg jo også en spirekasse sidste år, og dermed vil jeg kunne flytte nogle af spirerne ud i den, og lade den stå i skuret.