I dag har jeg været forbi nogle gode venner for at hjælpe dem med at komme af med noget af deres affald. De har masser af hestemøg, som de ikke selv kan bruge til noget, og skal af med på en eller anden måde, og med forholdsvist nygravede køkkenhavebede, ville det passe godt ind med lidt jorddækning.

Jeg fik fyldt traileren godt op, og kunne med greb og trillebør få fordelt halm og hestemøg i et 10-15 cm lag på de færdiggravede køkkenhavebede. Jorddækningen hjælper til med at holde på næringsstofferne, og undgå at jorden klasker sammen ved store mængder nedbør. Det havde været mere optimalt med grøngødning i køkkenhavebedene, men som beskrevet før, kunne det ikke lade sig gøre i år.

Til foråret skal jorddækningen fjernes igen 2-3 uger før jeg skal til at så. Jeg regner med at jorddækket vil kompostere lidt, selvom temperaturen ikke er optimal til det, og at jeg dermed vil kunne bruge halm og hestemøg blandingen som gødning i det nye køkkenhavebed hvor kartoflerne skal være. Kartoflerne vil gerne have masser af næring, men for frisk hestemøg kan være for kraftigt for kartoflerne.

Der var en lille smugle halm og møg i overskud, så kompostbunken fik lidt ekstra at arbejde med, så der kan blive produceret noget godt og næringsrigt kompost til fordeling i havens bede næste år.