I min søgen på mere viden, har jeg lige været forbi DR1 og Søren Ryge, hvor jeg har set programmet hvor Søren Ryge fortæller omkring hvordan hans køkkenhave er blevet meget mindre, og derfor gerne vil vise hvordan andre på Djursland dyrker deres køkkenhaver.

Der kan findes masser af inspiration til dyrkning af egen køkkenhave i afsnittet, som kan ses på dr.dk, men et at de vigtigste tips, som jeg hørte, og som skal afprøves næste køkkenhave sæson er at gulerødder som sås tidligt undgår orm. Der er selvfølgeligt en grænse for hvor tidligt at de kan sås, for at de ikke skal gå til inden de bliver til noget, men jeg vil afprøve forskellige såtidspunkter for gulerøderne.

Udover at jeg skal prøve at så nogle gulerødder tidligere end jeg plejer at gøre, er jeg ved at lave køkkenhaven helt om, så den bliver lavet efter højbedsmetoden, som udover at være noget jeg har skrevet om flere gange, også er noget som Søren Ryge omtaler i dette program. En af fordelene ved at have gulerødder sået i et køkkenhavebed der er gravet efter højbedsmetoden, er at jeg let kan bygge et lille stativ til at holde et net over gulerødderne, og dermed kan jeg holde varme inde og skadedyr ude, så gulerødderne bliver endnu bedre end de har været i år.

Det med at ændre køkkenhaven, til at være lavet efter højbedsmetoden, skal jeg nok komme ind på senere, hvor der også vil komme en detaljeret plan over hvordan køkkenhaven skal anrettes til 2012, hvilke grønsager der skal dyrkes hvor og hvorfor netop de grønsager skal dyrkes der.