Hvidløg er flettet og hænger til tørreFor et par dage siden tog jeg min greb med en tur i køkkenhaven, for at høste de sidste hvidløg. Hvidløgene stod tæt på rødbederne, så det var med at være lidt forsigtig, så jeg løsnede jorden lige så stille, og trak hvidløgene op i stilken.

Da alle hvidløgene var trukket op af jorden, skyllede jeg jorden af dem, og flettede dem på en snor. Fletningen blev ikke helt så pæn som jeg har set andre gøre det, men hvidløgene sidder fast, og eftersom det er første gang jeg har forsøgt mig med at flette løg der skal tørres, er jeg godt tilfreds alligevel.

På enden af mit skur bankede jeg et søm i, så hvidløgene kan hænge til tørre der. Der er skygge næsten hele dagen, da der står et stort træ på den ene side, og taget giver skygge til hvidløgene kort tid efter at solen er kommet forbi træet. Der kommer godt med luft til hvidløgene, så jeg håber at de kommer til at tørre godt.

Jeg vil gerne have lavet mig et hvidløgsbed, da jeg har hørt at det skulle være muligt at dyrke hvidløg året rundt. Jeg har dog ikke fundet den ideelle placering af bedet endnu, så indtil videre er det bare et ønske og en idé. Tidligere har jeg læst mig til at hvidløg skal i jorden ca. 5 uger før den første nattefrost, men det har jeg så senere hørt ikke burde være nødvendigt. Det eneste tidspunkt man ikke skal sætte og høste hvidløg er når jorden er frossen. Jeg vil meget gerne have afprøvet dette, for det kunne være rigtigt rart hvis vi ikke behøvede at tørre vores hvidløg men i stedet kunne høste et nyt frisk hvidløg når der var brug for det året rundt.