Fibertex overdækket køkkenhaveEfter at have gennemgået min køkkenhave og min hukommelse fra sidste års køkkenhavehøst, fandt jeg ud af at der er gået et eller andet galt, for der var kun en række rødbeder i år. Sidste år havde jeg to rækker rødbeder, og vi har lige spist de sidste af disse rødbeder nu.

Derfor vil det være optimalt for os hvis vi kan få lidt flere rødbeder i år end sidste år, men da køkkenhaven er fyldt helt op, er det svært at finde pladsen til de ekstra rødbeder.

I går gik jeg så i gang med at grave lidt græstørv af ved siden af køkkenhaven, så vi kunne få en lille udvidelse. I stedet for at lave plads til en række, lavede jeg en lille tap ud i ca. 1 meters bredde og 1½ meters længde. Den udvidede del af køkkenhaven blev lavet som et etagegravet bed, så rødbederne skulle få bedst mulige betingelser. Jeg blandede en trillebør champignongkompost i jorden, så der er masser af næring til rødbederne.

Haerefter satte jeg et elektrikerrør i jorden i hver ende af det nygravede køkkenhavebed, så der blev dannet en bue hvorpå jeg lagde en fibertexdug. Fibertexdugen var lang nok til at den også kunne dække bladbederne der står lige ved siden af det nye rødbedebed, og dermed vil de nye rødbeder og bladbederne få noget ekstra varme.

Fibertexdugen gør at bedet bliver varmet ekstra op når solen er fremme, den holder på fugten, og lader regnen komme ned til jorden. Fibertexdugen er meget god i køkkenhaven, men den kan også være farlig at bruge i meget fugtige perioder. Hvis der over længere tid er regn og fugtigt, kan fibertexdugen få grønsagerne til at rødne, så i sådanne perioder vil det være en god idé at lukke op i enderne, eller fjerne fiberdugen helt.