For 10 dage siden fandt jeg ud af at jeg ikke havde nok plads i køkkenhaven til alle de spirer som jeg har fået lavet mig i løbet af året, og det var derfor nødvendigt med et ekstra bed i køkkenhaven.

Heldigvis er der lidt plads mellem drivhuset og frugtbedet som kun bliver brugt til græs, og derfor var dette et oplagt sted til det nye bed. Bedet er trekantet og ca. 2*2*3 meter. Selvom det er et lille bed, kunne jeg dog hurtigt mærke at det ville blive meget hårdt at få det nye bed lavet godt. Første spadestik gik nemlig kun lige ned under græsset før spaden blev stoppet af noget hårdt. For ca. 5 cm. nede var der stabilgrus, hvilket på ingen måde er den ideelle løsning i en køkkenhave.

Jeg ville meget gerne have gravet dette bed som et etagebed/højbed, hvor jeg graver et spadestiks dybde ned, og efterfølgende løsner jorden herunder med en greb. Så alt det grus som var lige under græsset, skulle jeg have gravet væk, og eftersom der ikke var jord længere nede, var jeg næsten tvunget til at grave 2 spadestiks dybde for at kunne få lavet det optimale etagebed.

Alle græstørvene blev gravet af og lagt ved siden af bedet, så de kunne komme ned i bunden af bedet. Herefter var det en hård kamp at få gravet alt gruset op, men efter et par timers hårdt arbejde, lykkedes det at få gravet ud til det nye bed i køkkenhaven. Nu skulle der så fyldes jord i, og her startede jeg med græstørvene, efterfulgt af det sidste kompostjord fra det rum i kompostbeholderen som var til i år. Ind i mellem trillebørene med kompostjord, blev det også til en trillebør med det champignonkompost som ikke længere skulle bruges i den ødelagte mistbænk.