Påskearbejdet har i dag fået mig ud til en anden have end min egen, hvor køkkenhaven skulle klargøres til årets grøntsager. Denne køkkenhave er noget større end min egen, men det er en dejlig en af slagsen. Køkkenhaven er opdelt i 5 bede, som alle er gravet som højbede, etagebede eller hvad man ønsker at kalde dem. Etagebede er bede hvor jorden er gravet løs i næsten 2 spadestiks dybde, og efterfølgende ikke må betrædes. Ved at lave køkkenhaven på denne måde, giver man rødderne på grøntsagerne meget bedre mulighed for at udvikle sig, hvilket giver større grøntsager. Bedene i køkkenhaven er ca. 1½ meter brede, med en gang mellem hvert bed. Dermed kan hele bedet nåes uden at man bliver nødt til at træde ud i bedet.

Dagens arbejde startede med lugning så det sidste ukrudt blev hevet op. Dette viste sig også at være meget lettere i et etagegravet bed, hvor en kultivator næsten gled gennem jorden som en kniv igennem varmt smør. Dermed kom ukrudtet let til at lægge løst oven på jorden, og der var masser af rødder under ukrudtet, så der er ikke så store muligheder for at ukrudtet kommer igen.

Jeg har igennem vinteren selv overvejet at omlægge min egen køkkenhave til etagegravede bede, men det blev ikke til noget til denne sæson. Jeg har dog gravet køkkenhaven på samme måde som hvis den skulle være som etagegravede bede, og har kun brugt nogle enkelte stier til at gå på. Hvor længe jeg kan bevare det løse jord i min egen køkkenhave er jeg ikke sikker på, men jeg vil gøre mit bedste for at bevare køkkenhaven uden at betræde den, eller i det mindste ved at betræde den mindst muligt.

Efter lugning af køkkenhaven skulle der fordeles nogen kogødning i køkkenhaven, og igen var det som en drøm at kultivere gødningen ned i jorden. Dermed er køkkenhaven nu blevet klar til at de første frø skal sås, hvilket er planlagt til starten af maj måned.