Ærtehegn mod duerDe fleste år hvor jeg har haft ærter, har jeg haft mange, og på et tidspunkt bliver ærterne for store og melede, og dermed næsten uspiselige. For at undgå dette, har jeg i år opdelt såningen af ærter til to gange. For 11 dage siden blev de første ærter blev sået, og det er derfor nu blevet tid til at så de næste, som så gerne skal være spiseklar lidt senere end de første, og dermed undgå den melede smag.

For at ærterne har noget at vokse op ad, tog jeg et rionet og skar det til så det passede ind i køkkenhaven. På hver side af rionettet blev der sået to rækker ærter som skal vokse op ad rionettet.

Tidligere har jeg haft problemer med duerne i haven, som har spist de små ærtespirer lige når de kommer frem, og dermed har jeg ikke fået så mange ærteplanter. I år har jeg købt en rulle med hønsenet for at undgår at duerne spiser ærtespirerne.

Ærtespire 11 dage efter ærterne er blevet såetHønsenettet skal dække området hvor ærterne bliver sået, og dette gør jeg ved at lade hønsenettet gå fra jorden lidt udenfor såstedet, op til toppen af rionettet. Fra toppen af det ene rionet har jeg et andet stykke hønsenet som går over til toppen af det andet rionet, og fra toppen af det andet rionet, går et nyt stykke hønsenet ned til jorden.

De ærter som blev sået for 11 dage siden er begyndt at spire, hvilket kan ses på det nederste billede.