For at hjælpe med at holde styr på hvilke planter der er blevet sået hvor, har jeg lavet mine egne hjemmelavede planteskilte på en meget simpel måde ved hjælp af word, min printer og min lamineringsmaskine.

I word indsætter jeg den firkantede taleboble, og skriver heri hvad det er for en plante. Jeg laver spidsen i bunden i en god længde, så den vil kunne gå et stykke ned i jorden. Her kan du se hvordan dokumentet med mine hjemmelavede planteskilte kan komme til at se ud.

Når dokumentet med de hjemmelavede planteskilte er printet ud, klipper jeg alle planteskiltene ud, inden jeg laminerer dem. Grunden til at jeg klipper planteskiltene ud inden jeg laminerer dem, er at hvis jeg laminerer hele arket, og så klipper planteskiltene ud, vil der i hele kanten være 3 lag. 1. og 3. lag vil være plastik, mens det 2. lag vil være papir, og hvis sådan en planteskilt blev sat ned i vår jord, ville papiret suge vandet til sig, og dermed ville planteskiltet hurtigt blive ødelagt.

Når planteskiltene bliver klippet ud først, og så lamineret, kan man klippe i lamineringen, så kanterne kun vil bestå af de 2 sammensmeltede stykker lamineringslomme, og dermed være et vandtæt planteskilt.

Det er en simpel og billig måde at lave sine egne hjemmelavede planteskilte på, som ikke kræver det vilde udstyr.