Så er gulerødderne blevet sået i køkkenhaven. Efter at have varmet jorden op med klar plastik, har jeg sået årets gulerødder. Jeg har lavet 2 rækker, en traditionel og en bred.

Ved den traditionelle række spændte jeg en snor ud, og trak en rille med skaftet på min rive. Gulerodsfrøene blev sået med ca. 5 cm. mellemrum, og blev efterfølgende dækket med et tyndt lag jord. Den brede række, har jeg set et eksempel på sidste sommer på et nedlagt landbrug i Nordjylland. Hvordan den helt præcist var lavet der, ved jeg ikke, men jeg har brugt mit hakkejern til at lave en bred rille, hvori jeg har sået mange frø. Frøene blev fordelt med løs hånd, så jeg er ikke sikker på at der er lige stor afstand mellem alle frøene.

Ved at lave den brede rille til gulerødderne med mange frø i, vil gulerødderne ikke blive så store som de ellers ville kunne blive, men jeg vil til gengæld få mange flere gulerødder uden at skulle bruge meget plads på det, og med nogle gulerødder sået i den traditionelle rille, vil de kunne få lov til at vokse sig store, mens de andre kan nydes som små friske gulerødder.

Efter frøene var sået, dækkede jeg igen jorden med den klare plastik, så varmen kunne blive i jorden. Jeg vil lade plasten blive på jorden indtil de små gulerodsspirer kommer frem, hvorefter jeg regner med at dække gulerødderne med bionet eller fibertex for at undgå gulerodsfluen.