Jeg har fået et godt læs gamle æbler fra min svigerfar, og har smidt og god bunke ved henne ved siden af kompostbunken. Jeg har trampet æblerne flade så æblekernene kommer til at være fri for resten af æblet. Herefter har jeg fordelt lidt kompostjord blandet med hestemøg over de fladtrampede æbler, og håber nu på at der vil komme et par nye stammer hvorpå jeg vil kunne pode nye æblesorter på.

 

Udover de fladtrampede æbler med kompostjord og hestemøg, har jeg taget 12 æblekerner fra, og har sået dem i så og prikle jord inde i stuevinduet. Jeg har brugt en plantebakke med 10 rum, som alle er fyldt op med så og priklejorden, og har efterfølgende sået en kerne i hvert rum. Da jeg havde fået 12 æblekerner med ind, såede jeg 2 kerner i 2 af rummene.

Jeg vil meget gerne have en del flere æbletræer, så jeg om nogle år vil kunne lave æblemost, æblecider og æbleeddike, men jeg har ikke lyst til at købe mine æbletræer på planteskolerne hvis det er muligt for mig at lave dem selv.

Det er første gang jeg prøver at lave nye æbletræer, så jeg er meget spændt på om det giver noget, eller om det bare har været lidt tidsfordriv at forsøge med disse nye æbletræer.