Trampolin nedgravet i havenSom jeg skrev i sidst uge, bliver det tidligst næste år at trampolinen skal graves ned. Men planer kan jo blive ændret, og da jeg pludseligt fik mulighed for at låne en minigraver i weekenden, ændrede planen sig.

Det burde ikke tage lang tid at grave et hul og sætte trampolinen deri, når nu man havde en maskine til rådighed.

Men jeg blev klogere. Selvom jeg syntes at grunden var nogenlunde plan der hvor trampolinen skulle graves ned, var det ikke helt tilfældet. Da hullet var gravet og trampolinen sat ned i det, kunne jeg slet ikke få trampolinen til at stå lige. Den bulede op og ned.

Da jeg fandt det store vaterpas frem, kunne jeg se at den skulle hæve rigtigt meget i den ene side, så vi begyndte at fylde alt det opgravede jord om på den side. Stille og roligt, i takt med at niveauet blev hævet i den side, kom trampolinen til at se mere og mere rigtig ud.

Nu var problemet så at vi havde brugt alt det opgravede jord, men skråningen ned fra trampolinen var blevet alt for stejl, så vi havde brug for mere jord.

Heldigvis havde jeg en idé om at vi skulle have skrabet græsset af hvor vi senere på året skal have plantet hæk. Alle græstørvene kunne lægges over på skråningen, hvor de hjalp til med at få en lidt bedre hældning.

For at gøre det lettere at plante hækken senere på året, gravede jeg også en rende, og vi fik dermed noget af det hårde lerede sand gravet op. Jorden fra renderne var nok til at skråningen blev rigtig fin.

Nu skal vi så bare have fat i noget løst jord til at fylde i renderne. Jeg regner med at vi de næste mange dage kører forbi genbrugsstationen med trailer og kører et læs på om dagen. Så kan det også nå at dampe lidt af inden hækken skal plantes.

Projektet med at grave trampolinen ned og få planeret den opgravede jord kom til at tage hele weekenden, selvom vi havde en minigraver til rådighed. Hvor er jeg glad for at jeg ikke med min store optimisme var gået i gang med at grave det med skovl og spade.