De efterhånden mange gange hvor min datter på 2 år har været med til at så frø, viser sig nu at være rigtig godt investeret tid. Udover at vi har brugt en del tid sammen om noget vi begge syntes er sjovt, er de mange forsøg med store frø som solsikkefrø ved at give en fin teknik som også kan bruges ved de små frø.

Jeg ville have lavet en potte med basilikum, og da min datter så at jeg fandt pose, potte og jord frem, kom hun løbende. Hun ville nemlig være med til at så, og selvom det var små frø, som basilikumfrø er, skulle hun da have lov til at prøve.

Jeg fyldte jord i potten, og hældte lidt frø over i min hånd, hvorefter min datter fik lov til at tage frøene. Hun må have set mig så flere gange, for hun samlede frøene op mellem tommel og pegefinger, holdt fingrene lidt over potten, og kørte forsigtigt fingrene frem og tilbage, mens hun bevægede hånden lidt rundt, så basilikumfrøene blev fordelt fint rundt i hele potten.

Hvis hendes interesse for frø og have er lige så stor til næste sæson, vil jeg nok slet ikke få lov til at så nogle frø i køkkenhaven. Så nu må jeg hellere snart få hende til at interessere sig for at luge ukrudt.