Begynderhaven.dk er startet i 2010 som et hyggeprojekt hvor jeg vil beskrive nogen af de udfordringer jeg har været igennem, og vil komme igennem efter jeg købte mit første hus, og dermed fik min første have. Huset er fra midt i 60erne, og var ejet af en 98-årig dame som af naturlige årsager ikke fik gjort meget ved haven de sidste år hun boede her. Dermed overtog vi en have der var meget tæt og lukket, hvilket ikke helt var vores stil, og derfor har vi arbejdet meget i haven for at åbne op, og lukke lyset ind.

Siden er lavet for at give inspiration til andre som kommer i de samme situationer som jeg har været i, og som jeg har fået løst. Jeg har ikke nogen uddannelse som gartner eller noget lignende, og vil ikke påstå at mine løsninger er de korrekte, men håber at de kan give inspiration til løsninger i andre haver rundt omkring i landet. Jeg er en nybegynder i en have, og benytter mig af learning by doing eller udnytter viden fra mere erfarne havefolk. Når man skal begynde med have arbejde, skal man ikke være bange for at tage fat, og bare prøve sig frem. Det er først når man går i gang med at arbejde med maskiner at man skal passe lidt på, og sætte sig godt ind i hvad det er man gør og hvordan, så man ikke kommer til skade. Nogle af de ting jeg prøver i haven går ikke godt, og disse oplevelser vil jeg også beskrive, og prøve at forklare hvad jeg mener jeg har gjort forkert, og hvad andre kan gøre anderledes.

I løbet af de år jeg har haft haven, er jeg blevet mere erfaren, og nogle af de ting der bliver skrevet bærer selvfølgeligt præg af dette. Det betyder også at det ikke kun er henvendt havenybegyndere, men at andre haveinteresserede også burde kunne få glæde af informationerne på siden.

Det største fokusområde i haven er de spiselige planter som dyrkes i køkkenhaven, drivhuset, krydderurtebedet og frugtbedet. Håbet er at det med tiden og erfaringen bliver muligt at blive selvforsynende med frugt og grønt.

Jeg ønsker alle nybegyndere samt erfarne havedyrkere held og lykke med deres begynder- og andre haver.

Artiklerne på siden bliver skrevet af mig, Martin Jensen, og haven er beliggende i Svenstrup, syd for Aalborg.

Det er også muligt at følge begynderhaven på twitter, facebook og google+

Jeg vil gerne takke n1u.dk som har gjort det muligt med denne hjemmeside