Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Lege/Børnehave Så frø i haven med børn
Så frø i haven med børn PDF Udskriv Email
Tirsdag, 3. maj 2011 20:05

De efterhånden mange gange hvor min datter på 2 år har været med til at så frø, viser sig nu at være rigtig godt investeret tid. Udover at vi har brugt en del tid sammen om noget vi begge syntes er sjovt, er de mange forsøg med store frø som solsikkefrø ved at give en fin teknik som også kan bruges ved de små frø.

Jeg ville have lavet en potte med basilikum, og da min datter så at jeg fandt pose, potte og jord frem, kom hun løbende. Hun ville nemlig være med til at så, og selvom det var små frø, som basilikumfrø er, skulle hun da have lov til at prøve.

Jeg fyldte jord i potten, og hældte lidt frø over i min hånd, hvorefter min datter fik lov til at tage frøene. Hun må have set mig så flere gange, for hun samlede frøene op mellem tommel og pegefinger, holdt fingrene lidt over potten, og kørte forsigtigt fingrene frem og tilbage, mens hun bevægede hånden lidt rundt, så basilikumfrøene blev fordelt fint rundt i hele potten.

Hvis hendes interesse for frø og have er lige så stor til næste sæson, vil jeg nok slet ikke få lov til at så nogle frø i køkkenhaven. Så nu må jeg hellere snart få hende til at interessere sig for at luge ukrudt.

 
Relaterede artikler