Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Krukker Planter til haven
Planter til haven PDF Udskriv Email
Torsdag, 12. april 2012 21:18

Stedmoder planter til havenDe sidste par dage har jeg været på udkig efter planter til haven, eller måske mere præcist blomster til en idé om at lave en blomsterpyramide i hjørnet af terrassen.

Jeg har fået købt lidt forskellige planter, som stedmoder planter, hornviol, havenellike og brudeslør. Derudover har jeg fået købt nogle ærteblomstfrø, og havde lidt andre blomsterfrø, som nu alle er sået.

Jeg er usikker på om havenelliken vil kunne tåle nattefrosten, så den får ikke lov til at stå ude i haven det første stykke tid, men i stedet skal den stå inde i skuret sammen med brudeslør planten.

Idéen med blomsterpyramiden er at lave 4 niveauer i højden, hvor den nederste er på terrassen. Resten bliver hævet et niveau for hver række blomster.

Jeg har lidt forskellige krukker, zinkbeholdere og mange spande, som er blevet fyldt med jord, og som er klar til blomsterne.

Der skal ca. 40-50 krukker og spande til for at pyramiden bliver som ønsket, og selvom de fleste af mine er spande, er jeg ret sikker på at det ikke gør noget ved udseendet. Hvis alt går efter planen bliver det kun den nederste række krukker som bliver synlige, og de spande som står inde bag ved, bliver dækket af blomsterne foran.

Jeg er lidt usikker på hvor meget lys der bliver til de blomster der kommer til at stå på den nordlige side af pyramiden, da blomsterne foran nok vil komme til at tage noget af lyset. Jeg søger derfor gode råd om blomster som vil være tilfredse med lidt skygge, men som stadig vil være pæne, og gerne velduftende.

 
Relaterede artikler