Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
feed-image RSS Feeds
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Kompost
Kompost
Start med kompost (kompost for begyndere) PDF Udskriv Email
Mandag, 30. januar 2012 20:00

Hvad kan komposteres

Alt hvad der har været levende kan blive til kompost, og der er mange ting som normalt bliver smidt i skraldespanden eller kørt til renovation som sagtens vil kunne blive i haven, og være med til at forbedre jorden og give planter bedre betingelser. Det er ikke besværligt at kompostere, og selv om man er begynder er det bare med at få startet kompostbunken op.

Læs videre om start med kompost (kompost for begyndere)
 
Hønsemøg i kompostbunken PDF Udskriv Email
Lørdag, 17. december 2011 15:12

Jeg har været så heldig at få lidt hønsemøg til min kompostbunke. Hønsemøg er noget af det mest næringsrige der kan tilføjes en kompostbunke, og det er derfor med til at give en mere næringsholdig kompost som kan bruges i køkkenhaven næste år.

Senest opdateret: Lørdag, 17. december 2011 23:36
Læs videre om Hønsemøg i kompostbunken
 
Hvordan kommer man let af med hækaffald? PDF Udskriv Email
Søndag, 15. maj 2011 23:51

For nogle år siden blev meget af vores ligusterhæk savet ned til 20-30 cm. højde, da hækken var blevet ødelagt af mange buske og træer som var vokset ind i hækken, og som var blevet fjernet. Hækken er nu ved at være vokset op i den højde som den skal være, men den skyder helt vildt i alle mulige retninger.

Senest opdateret: Søndag, 15. maj 2011 22:11
Læs videre om hvordan man kommer let af med hækaffald
 
Kompostbeholderen tømmes PDF Udskriv Email
Onsdag, 3. november 2010 10:22

Jeg har to rum i min kompostbeholder. Det ene rum var helt fyldt tidligt i år, så det har fået lov til at stå og kompostere. Det andet har jeg langsomt fyldt i løbet af året, og det er nu fyldt op. Dermed passede det godt med at jeg var ved at vinterklargøre køkkenhaven, så jeg kunne tømme det rum som har komposteret det meste af året.

Læs mere…
 
Kompostering PDF Udskriv Email
Søndag, 17. oktober 2010 21:02

Det ene rum i min kompostbeholder er ved at være fyldt op, og jeg har set et sted at komposteringen vil gå hurtigere hvis bunken dækkes over af en presenning. Derfor har jeg prøvet at lægge en presenning over de fyldte rum i komposten. Den første måneds tid virker det ikke til at det har givet en markant kompost forbedring, men dette kan også skyldes vejret.

 


Relaterede artikler