Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Køkkenhaven De sidste 2 køkkenhave bede er væk
De sidste 2 køkkenhave bede er væk PDF Udskriv Email
Mandag, 26. maj 2014 09:14

Køkkenhaven er skrumpet lidt ind i år og det er der flere grunde til. En af grundene er at der ikke har været så meget tid til at passe haven og køkkenhaven, og derfor er der nu ikke helt så mange kvadratmeter som skal passes så meget.

I stedet for køkkenhave er det blevet til en kedelig græsplæne, med det betyder også at når græsset er vokset op bliver der meget mere plads til at lege på. Det gør også at selvom der bliver mere græs som skal klippes, vil det blive lettere at køre rundt med plæneklipperen når man ikke skal navigere rundt om køkkenhavebedene.

De nedlagte køkkenhavebede blev kørt igennem med en fræser og det samme var tilfældet for det stykke græs som var mellem bedene. Da det hele var fræset godt og grundigt igennem tog vi en palle og vendte på hovedet. Vi bandt et reb i pallen og trak den igennem jorden som det blev plant.

Herefter blev der revet lidt for at lave lidt riller til græsfrøene og da græsfrøene var blevet fordelt jævnt over hele stykket rev vi lidt igen så der kom mere kontakt mellem græsfrø og jorden.

Håbet går lidt på at der skal ske nogle større ændringer næste år som gør at køkkenhaven bliver anlagt med højbede som bliver bygget op af støttemursten og med belægning mellem bedene. Der skal også laves en lignende mur som sokkel til drivhuset, og alt i alt bør det betyde at det bliver nemmere at holde køkkenhaven.

 
Relaterede artikler