Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Køkkenhaven Grønsagsfrø og blomsterfrø sået
Grønsagsfrø og blomsterfrø sået PDF Udskriv Email
Søndag, 24. februar 2013 21:52

Isop vokset op fra forspirede frøDe første grønsagsfrø og blomsterfrø er nu blevet sået i potter. Det var planen at det skulle være sket i går, men efter lidt sen indkøb af jord, og manglende varme til at optø jorden, blev det ikke aktuelt at så frøene i går.

Da der var lidt andre planer det meste af dagen i dag, måtte jeg tidligt op og i gang med de fine nye frø. Jeg nåede heldigvis at få sået nogle frø fra hver af de poser som jeg havde fundet frem, men jeg nåede ikke at så så mange frø som jeg havde håbet.

Der blev sået frø fra


Da jeg ikke havde så meget så og prikle jord, havde jeg indkøbt en frossen pose pottemuld i går, og da posen var tøet op i morges, blev noget af pottemulden brugt i bunden af potterne, og så et lag så og priklejord i toppen af potten.

Frøene blev sået i den sådybde som var angivet på frøposerne, og isoperne, løgene og porrerne står nu til forspiring i skuret. Der bliver aldrig frost i skuret, men der bliver heller ikke meget varmt endnu. Derfor kan frøene begynde at spire stille og roligt uden at skyde meget tynde lange stængler i vejret.

Peberfrugterne blev taget med ind i stuen, hvor de står i et sydvendt vindue. Jeg regner med at lave en lille hvid skærm rundt om potterne, så lyset der rammer forbi planterne vil blive reflekteret tilbage på planterne. Dette skulle give en bedre vækst i disse lidt mørkere måneder.

 
Relaterede artikler