Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Få mos væk fra græsplænen PDF Udskriv Email
Mandag, 3. juni 2013 16:56

Vores græsplæne har det sidste stykke tid ikke været lige så meget græs som man kunne ønske det. Der har i stedet for græs været masser af mos, og selvom vi har prøvet at holde det lidt tilbage med gødskning og kalk, er det bare blevet værre og værre.

Vi har derfor lånt en mosfjerner af vores nabo, og har været i gang med at køre frem og tilbage over græsplænen. Det er kun den gamle del af græsplænen som har været plaget af mos, så det tog ikke så lang tid at køre over græsplænen med mosfjerneren.

Selvom jeg på forhånd godt vidste at mos fylder meget, blev jeg alligevel overrasket over at vi kunne fylde en hel trailer med mos, og det selvom mosfjerneren ikke er lige så effektiv som en vertikalskærer, så der stadig er en del mos tilbage i græsplænen.

Efter at mosfjerneren havde kørt og mosset var blevet revet væk, fik græsplænen noget kalk, noget jord og lidt gødskning. Og så må vi håbe lidt på at der kommer lidt regn, ellers må vi i gang med lidt vanding selv.

I slutningen af august, vil jeg overveje at give græsplænen en tur mere på samme måde hvis der stadig er en del mos på det tidspunkt.

Senest opdateret: Mandag, 3. juni 2013 16:59