Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Haven Frugtbed Ribs og solbær stikles
Ribs og solbær stikles PDF Udskriv Email
Lørdag, 14. maj 2011 13:54

Ribs og solbær stiklinger med rodFor omkring halvanden måned siden satte jeg nogle afklippede ribs og solbær grene i vand for at se om de ville lave rødder og at jeg dermed ville kunne formere mine ribs og solbær planter på de måde. De første mange dage kiggede jeg til dem hver dag, men der var ikke tegn til at der ville komme nogen rødder. Omvendt var der heller ikke tegn på at ribs og solbær grenene ikke trivedes, for bladede blev ved med at være fine grønne, og der kom små fine blomster på grenene.

Det sidste stykke tid har jeg ikke kigget til ribs og solbær stiklingerne hver dag, men da jeg kiggede i morges, var der kommet små fine rødder på de første ribs og solbær grene, og derfor ville jeg have dem plantet ud i en spand, så de kan få noget jord at vokse videre i.

Jeg borede tre huller i bunden af en spand, og fyldte den med en blanding af jord fra en plantesæk og champingnonkompost, så der er masser af god næring til de nye ribs og solbærplanter. Hullerne i bunden af spanden er lavet, så evt. overvanding bare vil løbe igennem spanden og ud i jorden.

Spanden skal over og stå med de andre spande med forsythia, pil og hyacint stiklingerne. Her får de lov til at vokse sig lidt større inden de skal plantes ud.

Senest opdateret: Lørdag, 14. maj 2011 14:26
 
Relaterede artikler