Begynderhaven.dk - haven på nettet

 
Køkkenhave
Bede
Årets gang
Andet
Nyhedsbrev
Der vil ca. blive udsendt et nyhedsbrev hver måned

Frøbutikken - Frø til hele haven

BOXIT Opbevaring

Kridtvejsplanter - Læggekartofler til haven

Vores Nye Hus

Algebehandling og algerens af tag, fliser og facade

Dyrk haven økologiks
Hvorfor enhver husejer burde ha’ en have PDF Udskriv Email
Tirsdag, 10. juni 2014 14:10

Hvis du er på udkig efter et nyt hjem, har du formentlig en million ting at tænke på, fra placeringer til parkering. Men én ting, som du ikke bør glemme, er en have – de langsigtede gevinster for helbredet er utallige, så uanset om du flytter i et nyt hus, eller bare har forsømt dine udendørs arealer, er her nogle få gode grunde til hvorfor du skulle se at komme udendørs.

Du kan gøre haven til dit ‘glade sted’

Når vi forestiller os at slappe af, tænker vi ofte på at tage et varmt bad, eller at ligge under dynen, for at få det lidt bedre, men hvis du har en velholdt have, findes der ikke noget personligt rum som er mere fredfyldt. Forestil dig scenariet – et smukt blomsterbed, et fuglebad, samt din helt egen hængekøje eller havestol. Uanset om du læser din yndlings-roman eller sidder med din smartphone, vil en have hjælpe dig med at slappe af, mens du får mest muligt ud af sommervejret.

Havearbejde er den perfekte måde til at knytte bånd til børnene

Det perfekte tidsfordriv for kreative typer, der er intet helt så tilfredsstillende som mentalt at designe din perfekte have og så frøene til at skabe det perfekte blomster-bed. Hvis du har børn, kan havearbejde bringe endnu mere glæde – ved at påbegynde et kreativt projekt sammen, så som at plante en solsikke, er fantastisk til at komme i snak med dine børn og vil give jer begge en fornemmelse af at opnå noget, hvilket kan fotograferes og huskes i tiden fremover.

At gro din egen have vil udføre mirakler for dit helbred

Selvom havearbejde er sjovt, så er det også en fantastisk måde til at holde dig sund, og du vil helt sikkert forbrænde nogle kalorier ved at smide jord omkring. Ydermere er havearbejde specielt godt for dit helbred, hvis du dyrker dine egne grøntsager. Studier har vist at økologiske, hjemmedyrkede fødevarer er langt bedre for dig, og du kan også drage fordel af jordens naturlige helbredende egenskaber.

Havearbejde vil spare penge!

Samt Moder Naturs beroligende egenskaber, vil det også spare dig nogle penge, hvis du dyrker dine egne produkter. Grøntsager så som salat og bær kan være ret dyre at købe, men relativt billige at dyrke selv.

At dyrke dine egne grøntsager kan også give et større udbytte – kartofler, for eksempel, kræver meget lidt arbejde, men vil give en stor belønning, som vil give mad til dig og din familie for meget mindre.

Med en bedre forbindelse til naturen og en mulighed for at stresse af og være mere kreativ, er fordelene ved havearbejde virkelig uendelige.

Senest opdateret: Onsdag, 10. juni 2015 12:51
 
Relaterede artikler