BetonkrukkeEfter at have set nogle inspirerende billeder af krukker og dekorationer i beton til haven og huset besluttede jeg mig for at det skulle prøves af. Jeg gik derfor i gang med at finde forskellige forme frem og gik også i gang med at lave en form i træ.

BetonlysestagerI første omgang har jeg fået støbt rimeligt meget forskelligt, men mest af alt har jeg forsøgt mig lidt frem for at se hvad der virker og hvad der ikke gør, når man vil lege med beton.

I forbindelse med den nordvendte terrasse som jeg har været ved at rette op og som skal overdækkes, ville jeg lave nogle fyrfadslyseholdere. Det giver god mening at lave sådan nogen lysestager som skal stå udenfor i et tungt materiale, så her er beton et godt valg.

Jeg fandt nogle forskellige dåser frem – nogle sodavandsdåser samt nogle 1 liters øldåser. Jeg savede toppen af dåsen så de var klar til at fylde beton i.

Da jeg sidste år havde købt lidt sjove plastikforme ind til at lave plantesjov med min datter havde jeg også her nogle forme som kunne bruges til at støbe i.

En tom spand som en gang har været fyldt med mejsekugler kunne danne yderkanten på en krukke og en plastikspand kunne lave den inderste del af krukken.

I skuret fandt jeg også en gammel hullet havehandske med hul i som ikke var meget værd mere. Jeg er ikke sikker på at denne er blevet tør, så handsken er stadig over betonen og derfor ikke med på billederne her. Den kommer til senere.

Det samme gør sig gældende for et fuglebad som jeg har lavet en skabelon i træ til. Når denne bliver skilt ad, skal der nok komme billeder og beskrivelser af dette.

Den sidste ting der skulle støbes var også et fuglebad, som skulle have form som et rabarberblad. For at være venlig mod børnene lavede jeg dette i traileren, så det ikke optog plads i sandkassen eller andre steder hvor de ville lege. Jeg havde bare ikke lige taget højde for at jeg kunne finde på at ville lave terrassen om og derfor skulle bruge traileren, så denne gang blev det ikke til noget.

Det første jeg gjorde efter at formene var klar var at blande betonen. Jeg blandede cement, sand og vand i en trillebør og fylde det over i de forskellige beholdere. For at få luften ud af betonen rystede jeg beholderne flere gange, men ikke helt nok, da der stadig er en del luftbobler tilbage. Jeg har overvejet om det er muligt at benytte min rystepudser til at vibrere betonen næste gang der skal leges og støbes.

Herudover har betonen fået lov til at stå i skygge og størkne langsomt, og beholderne er listet fra hinanden forsigtigt så betonen ikke er gået itu. Dåserne blev klippet op med en skævbidder så det var nemt at trækket dåsen fra hinanden i en spiral og få betonen ud.