Nyt Juliana Gartner drivhus

Det har været noget af et år i haven, hvor det seneste projekt har været det nye Juliana Gartner drivhus på 18,8 m2.

Drivhuset står hvor det skal. Belægningen er på plads. Der er gravet ud til bede ved siden af indgangen, og der er lavet klar til et bed i bunden af drivhuset.

Den dobbelte stalddør mangler at blive monteret, og så skal vvs’eren og elektrikeren forbi for at lave vand og strøm færdigt. Der er trukket vand og el ind i drivhuset, men det er ikke sluttet til endnu.

Udenfor drivhuset får vi også en vandhane, så vi nemt kan vande køkkenhaven som kommer til at være hele vejen rundt om drivhuset.

Til belægning har vi valgt den røde belægningsklinke med spil fra Randers Tegl. Det giver en masse varme, både at kigge på, men også varme om aftenen, hvor stenene afgiver den varme de har optaget i løbet af dagen.

I bunden af drivhuset skal vi have en rød og en grøn vindrue samt et figentræ og et nektarintræ.

I bedene ved døren skal der mod syd vokse agurker og squash, mens der mod nord skal vokse tomater, chili og peberfrugt.

Vi har købt et citrontræ som skal vokse i en krukke, så det kan flyttes ind i skuret og stå frostfrit om vinteren.

Jeg regner med at der skal installeres et Gardena Micro Drip system med vandingscomputer inde i drivhuset. På den måde kan vi nemt styre at planterne bliver vandet og gødet, og vi er ikke afhængige af at venner eller familie skal forbi for at vande hvis vi tager på ferie.

Systemet gør det muligt at køre med flere forskellige typer af gødning til forskellige dele af drivhuset, og dermed kan vi køre med forskellige gødninger til tomater, agurker og citrontræ.

I løbet af oktober måned er det planen at få bygget højbede rundt om drivhuset, så de er klar til at der skal sås grønsager til foråret.

Hvis jeg ikke når at bygge alle højbedene i løbet af oktober måned, går det nok også, da de jo først skal bruges omkring marts – maj måned.