I den seneste tid har størstedelen af fokus været på køkkenhaven, drivhuset og krydderurterne, så nogle af de andre dele af haven har været lidt forsømt. Derfor var det rart med en dag hvor jeg ikke havde de vilde planer for hverken køkkenhave, drivhus eller krydderurter, så der kunne blive tid til staudebedet.

Staudebedet var nemlig blevet godt og grundigt angrebet af ukrudt, og selvom bedet ikke er vildt stort, har jeg alligevel brugt omkring en time på at fjerne ukrudt i omkring 1/3 af bedet. Tiden kunne måske være udnyttet lidt bedre, men gode naboer er jo også en stor del af et godt haveliv, og der går jo også lidt tid ind i mellem lugningen med snak over hækken.

Selvom det ikke er det sjoveste arbejde i haven at luge ukrudt i staudebedet, er jeg alligevel fyldt med gå-på-mod op mod weekenden, hvor det er planen at resten af ukrudtet skal væk.

Sidste efterår fik jeg en del nye stauder til staudebedet, og jeg håber på at det er nok til at få lukket godt af for ukrudt, så når det sidste er fjernet i denne omgang, håber jeg at det ikke er nødvendigt at kigge efter ukrudt i staudebedet før til efteråret.