Nu er jeg ikke helt en havenybegynder mere som jeg var da hjemmesiden her kom til live i 2010, men alligevel passer sidens navn, begynderhaven, nu alligevel meget godt til det der skal til at ske nu.

Vi flyttede ind i vores nye hus i december måned. Et helt nyt hus, bygget på en mark, så vi har ikke nogen have på nuværende tidspunkt.

I dag, hvor påsken begynder, kan jeg så for alvor gå i gang med projekt ny have.

Grunden som vi har købt og bygget på, er meget skrånende, hvilket både byder på udfordringer og muligheder.

En af udfordringerne er at der er pænt langt ned fra sandpuden, hvorpå terrassen skal være og ned til der hvor haven skal være. Vi kunne bare plante noget på jorden der holder sandet oppe, men der er en mulighed for at bygge et gemt skur. Oven på skuret laver vi en træterrasse, og så får vi et endnu større terrasseareal oppe ved huset.

Skuret kan så kun ses når man går ned i haven, og ikke fra huset.

På den ene side skuret laver vi en trappe ned, og på den anden side skal skråningen laves så der bliver en knapt så stejl sti, hvor vi vil kunne få en havetraktor og lignende op og ned.

Den del af haven, tør jeg ikke at gå i gang med uden hjælp, så jeg skal have nogen til at hjælpe med at bygge den støttemur som skal gøre det muligt at bygge det skjulte skur med træterrasse på.

Jeg går i stedet i gang på den anden side af huset, ud mod vejen, hvor vi inden vi flyttede ind lavede en midlertidig indkørsel. Der skal laves en trappe fra vejen og ned mod huset, som er den jeg starter med.

Når trappen er på plads, kan jeg gå i gang med den noget lavere støttemur som skal holde jorden ud mod vejen. Efter at støttemuren er på plads, kan jeg lægge fliser på den side af huset.

Jeg er ikke helt sikker på om jeg gider lave indkørslen om får der er lavet støttemur på nordsiden, for nord for indkørslen, skal der lægges andre fliser som er med til at holde flisebelægningen i indkørslen på plads, og de fliser skal ikke lægges før støttemuren er færdig.

Vi har fået samlet en del planter sammen til at plante på skråningen ned mod haven, men de kan heller ikke flyttes på plads, før vi er færdige med at flytte jord og bygge støttemur.

Jeg har lige fået besked om at de sidste fliser, blokke og trappetrin bliver leveret i dag, så vi kan for alvor komme i gang med anlægsarbejdet.