Vi kommer tættere og tættere på at vi skal i gang med den nye have. Selvom det første spadestik endnu ikke er taget på grunden kan vi mærke at det snart sker, og sammen med glæden over at huset snart bliver bygget kommer også glæder over at skulle indrette den nye have.

 

Det er en udfordrende grund at skulle anlægge have på da der er et fald på 7 meter diagonalt over grunden, men dette giver bare nogen andre muligheder end der ellers ville være med en helt plan have.
Idéerne er mange og meget flyvske lige nu, men det bliver jo også først næste forår at vi for alvor skal i gang med den nye have.

Lige nu har jeg en idé om at der skal bygges et skur lignende det vi byggede i den gamle have. Skuret var ca. 3,5*6,5 meter og det var lige lidt for lille, men sammen med det nye hus får vi et lille værksted i forbindelse med carporten, så der kommer en del værktøj og maskiner til at være. Dermed forventer jeg at samme størrelse skur vil være passende.

Men selvom skuret skal være samme størrelse, er planen lige nu en noget større bygning. Bygningens tag forlænges ca. 2 meter så der bliver en overdækning hvor vi kan stille havetraktoren.

Herudover bliver bygningen dobbelt så bred, så der bliver et drivhus i den anden side. Taget tænker jeg at lave af klare trapetzplader og så skal jeg have fundet nogle gamle vinduer som kan sættes i hele vejen rundt.

Med ca. 24 m2 drivhus bliver der både plads til planter og havemøbler, så sæsonen med morgenkaffe og eftermiddagskaffe kan forlænges.

Da det ikke blev til en brændeovn inde i huset er håbet lidt at det kan lade sig gøre at få en brændeovn i drivhuset, så vi også vil kunne sidde derude om vinteren og hygge med varme fra brændeovnen.

På nuværende tidspunkt hvor der ikke er bygget nogen huse går der ofte rådyr og harer rundt på marken og vi håber på at de ikke bliver skræmt helt væk når vi flytter ind. Det kunne være så dejligt at sidde med familien og hygge i drivhuset og kigge ud på de vilde dyr.

Modsat den overdækning der skal laves til havetraktoren vil jeg gerne lave en overdækket terrasse, så vi også kan sidde i den del af haven når der er for varmt til at sidde inde i drivhuset.

I den gamle have byggede vi både skur og overdækket terrasse og igennem mit arbejde har jeg fået et større indblik i hvordan man laver et bedre fundament og sokkel, så jeg forventer at kunne lave det hele selv (gerne med lidt hjælp da der er mange tunge ting at løfte rundt med).